ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ TROPIDA

*

Τα σκάφη της TROPIDA είναι εναρμονισμένα με τις οδηγίες της ΕΕ για CE class B & C. H εταιρεία διαθέτει Πιστοποίηση ISO 9001 /2015 απο το BUREAU VERITAS . Ολα τα σχέδια των μοντέλων ειναι κατοχυρωμενα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και προστατεύονται απο τον Νόμο περι Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η TROPIDA by Takis Samartzis είναι μια σχετικά νέα, αλλά δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στον χώρο της ναυπήγησης σκαφών. Ο Τάκης Σαμαρτζής, με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις, τόσο στον σχεδιασμό και στην κατασκευή σκαφών αναψυχής, όσο και στους αγώνες ταχυπλοΐας ανοικτής θάλασσας, είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή της TROPIDA. Με σεβασμό όχι μόνο στην θάλασσα αλλά και στις ανάγκες του πελάτη, τα σκάφη της TROPIDA, έχουν ευρηματικό σχεδιασμό . Oι γάστρες με την σκληρή πολυεστερική πλώρη και πρύμνη, όπου οι αεροθάλαμοι φωλιάζουν μέσα και προστατεύονται. Tα δυο αεριζόμενα steps,  τους convex νομείς, το σύστημα “double chine effect“, το μοναδικό και καινοτόμο “ANTIDIVE SYSTEM ”  και τα “BOW STEPS”  στην πλώρη ,τα οποία και χαρακτηρίζουν ολα τα σκάφη της TROPIDA, δημιουργούν τη διαφορά στην άνεση, τις επιδόσεις και την οικονομία. Τα καταστρώματα όλων των μοντέλων με την προσεγμένη αισθητική και design,  με τους άνετους χώρους ,την πρωτοποριακή αεροδυναμική κονσόλα με τα δυο ανεξάρτητα  αναπαυτικά καθίσματα , τα πτυσσόμενα baquet καθίσματα στον πισω καναπέ, το σχήμα “διαμαντιού” στο wet bar , τα ανατομικά καθίσματα οδηγού και  συνοδηγού ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες κάθε μοντέλου ξεχωριστά (SAITA, GENESIS31 και COSMIC39). Τα υψηλής ποιότητας αξεσουάρ και ο πλούσιος εξοπλισμός, προσδίδουν ασφάλεια ευχρηστία αξιοπιστία και πολυτέλεια και σε συνδυασμό με το design χαρίζουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός τoυ Τάκη  Σαμαρτζή  έχει βραβευτεί απο την Διεθνή Ακαδημία Σχεδιασμού στο Κόμο της Ιταλίας το 2019 για τον σχεδιασμό του COSMIC39 , και συμπεριλαμβάνεται στους 30 καλύτερους σχεδιαστές παγκοσμίως.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

TΟ OΡΑΜΑ ΜΑΣ

  • Η δημιουργία σκαφών αναψυχής με απαράμιλλο σχεδιασμό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

  • Η Aσφαλεια στην θάλασσα,

  • Η άνεση,

  • Η ποιότητα κατασκευής

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ 

  • Σεβασμός στην θάλασσα

  • Σεβασμός στον πελάτη

  • Η ομαδική δουλειά

  • Η πίστη η υπομονή και η επιμονή στην ποιότητα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΑΦΩΝ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ

Η εταιρεία  δημιουργεί  μοντέλα που προκύπτουν από πρωτότυπους δικούς της σχεδιασμούς.

Kατασκευάζει και υλοποιεί τα πρότυπά τους και τα καλούπια τους.

Έμφαση στην υψηλή ακρίβεια, και προσήλωση .

Κατασκευές  με μεγάλη έρευνα όσον αφορά την επιλογή των υλικών .

Πιστοποιημένες εταιρείες με εξειδικευμένα υλικά, που βελτιώνουν συνεχώς τις ιδιότητές τους , έχουν σαν αποτέλεσμα όλο και καλύτερα προϊόντα.

Πολυεστερικές ρητίνες, εποξικές ρητίνες, βινυλεστερικές ρητίνες, χρώματα, υαλουφάσματα, ανθρακονήματα υψηλής ποιότητας, που αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας, παρατείνουν τον χρόνο ζωής του σκάφους.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΛΕΥΣΗ

Υιοθετώντας το βαθύ V , με την τεχνολογία των αεριζόμενων steps, τα διπλά chine και τους convex νομείς και ιδανική σχέση μήκους-πλάτους, οι γάστρες της TROPIDA καταφέρνουν να είναι εξαιρετικά μαλακές και σταθερές στους δύσκολους καιρούς ,  κρατώντας το κατάστρωμα και τους επιβάτες στεγνούς κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τα μοναδικό σύστημα με τα bow steps και το antidive στην πλώρη , σημα κατατεθέν των σκαφών της TROPIDA, προσφέρουν άνεση καθώς μειώνουν σημαντικά την επιβράδυνση του σκάφους στον κυματισμό και ασφάλεια  αποτρέποντας “το κάρφωμα” της πλώρης οταν το ύψος κύματος είναι μεγάλο. Ταυτόχρονα τo σύστημα συμβάλει στην αεροδυναμική του σκάφους (στην οποία δίνεται ιδιαίτερη σημασία), που παίζει σημαντικό ρόλο τοσο στην οικονομία οσο και στις επιδόσεις, αλλά και στην άνεση.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ο υπερσύγχρονος σχεδιασμός, οι αρμονικές γραμμές και τα αεροδυναμικά σχήματα συνθέτουν πολύ όμορφα αισθητικά σύνολα που θα μείνουν πολλά χρόνια στην κορυφή της αισθητικής .

Τα σκάφη της TROPIDA διαφέρουν και ξεχωρίζουν . Κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του καταστρώματος ειναι η κεντρική κονσόλα.

Αεροδυναμική, λιτή, και πρακτική, με δυο άνετα καθίσματα εμπρός και τουαλέτα στο εσωτερικό ή ακόμη και μια άνετη καμπίνα (Cosmic 39).

Το ταμπλώ , ειναι σχεδιασμένο να διευκολύνει τον κυβερνήτη να ελέγχει όλα τα όργανα με μια ματιά.

Ο καναπές ειναι βαθύς προσφέροντας  ασφάλεια και προστασία, καθώς αγκαλιάζει τους επιβάτες.

Ολα τα σκάφη ειναι σχεδιασμένα για πολυ υψηλές επιδόσεις με ανέσεις και ασφάλεια με τις λιγότερες υδροδυναμικές και αεροδυναμικές αντιστάσεις.

 

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΕΣΗ

Βασική προϋπόθεση για ένα σκάφος ανοικτής θάλασσας και υψηλών επιδόσεων, είναι οι επιβάτες του να κάθονται σωστά , με καλή στήριξη που θα τους προσφέρει ασφάλεια και άνεση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να νοιώθουν ΜΕΣΑ στο σκάφος και όχι πάνω σ΄αυτό , όπως συχνά συμβαίνει με αρκετά rib.
Παράλληλα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες ανέσεις όταν το σκάφος είναι σταματημένο, για τις ανάγκες της άνετης παραμονής, παράμετροι οι οποίοι παιζουν πρωταρχικό ρόλο στον σχεδιασμό . 
Γι’ αυτόν τον σκοπό στα σκάφη μας θα βρείτε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, πλατφόρμες ηλιοθεραπείας,ζωτικούς ελεύθερους χώρους, ανατομικά καθίσματα, τραπέζι, μελετημένενη τέντα ηλίου, εργάτη άγκυρας και στην πρύμνη, ειδικό χώρο για σχοινιά, πλατφόρμες μπάνιου, μεγάλη δεξαμενή νερου, ψυγείο, τουαλέτα, USB για φόρτιση κινητών, ντουζιέρα και άλλες ακόμη ανέσεις που κάνουν ευχάριστη την παραμονή .

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ιδιαίτερα ναυπηγικά στοιχεία των γαστρών εξασφαλίζουν πολύ υψηλές επιδόσεις , υποδειγματική ευστάθεια ,καλή ανταπόκριση στο τριμ και  εξαιρετική οικονομία.

Στοιχεία που κάνουν τις επιδόσεις τους απολύτες αξιοποιήσιμες ακόμη και απο οδηγούς που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Σε σχετικά τέστ του SAITA  που έχουν γίνει μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα 

Ηλεκτρονικό περιοδικό “E-RIBING”

Κινητήρας: MERCURY verado 300 V8

Προπέλα: MIRAGE PLUS 3 blade

Φορτίο: Δύο (2) άτομα , 150 λίτρα καύσιμο ,60 λιτρα νερό , εφεδρικός κινητήρας

PERFORMANCE DATA USEFUL REMARKS
RPM          KNOTS            LPH             LPM          SLIP                  RANGE         
3500            24                      25              1.04                  33%                     

4000           36                      35.8           0.99                 12%             181  nm                 
4500           41                       42               1.02                  11%             176 nm                  
5000          46                        50              1.08                  9.8%           166 nm                
5500            51                        72                1.4                  9.2%            128 nm                
6000          60                       80              1.33                  2.1%             135 nm                 

On Plane 9 Knots@ 2800rpm

 Top Speed 60 Knots

 Acceleration 0‐30 Knots in 8sec

Time to plane 2.5 sec

Best Fuel Efficiency 0.99 lpm @ 4000rpm

Optimum Range 181nm @ 36Knots

 

ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Γιά την κατασκευή των σκαφών χρησιμοποιούνται ύλικά υωηλής ποιότητας και τεχνολογίας ( ISO polyester resin, Vinylester resin, epoxy resin, “Bufa” gelcoat, honey comp κλπ), μετά απο πολλές δοκιμές, έρευνα και μελέτη . Δεν χρησιμοποιείται πουθενά ξύλο, (σε καθρέπτη, δοκάρια, φρακτές η άλλα στοιχεία) με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, λιγότερο βάρος και περισσότερη αξιοπιτία και ασφάλεια.

Τα δοκάρια και οι φρακτές αποτελούν ένα ενιαίο μηχανικό σύνολο, που παράγεται από ανεξάρτητο καλούπι και εσωματώνεται στην γάτρα, για αυξημένη ακαμψία, αντοχή και μειωμένο βάρος. Ενισχυτικό πλαίσιο δοκαριών απο G.R.P. τοποθετείται και στον καθρέπτη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ξύλο (η άλλο υλικό sandwich), με αποτέλεσμα την αποφυγή του σαπίσματος σε βάθος χρόνου των συμβατικών καθρεπτών, αλλά και την αύξηση της ακαμψίας.

Η δεξαμενή καυσίμου κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου απο βινυλεστέρα, αποτελεί ξεχωριστό κομάτι και δεν ενοποιείται με την γάστρα, γιά πλήρη εξάλειψη της ηλεκτρόλυσης που καταστρέφει τις συμβατικές ανοξείδωτες δεξαμενές, αλλα και μηχανικής συμβατότητας του υλικού της με αυτό του σκάφους.

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Με πολυετή εμπλοκή  σε αγώνες ανοικτής θάλασσας και πολλές νίκες και Πανελλήνια πρωταθλήματα και μετά από ατέλειωτα μίλια σε ταξίδια και δοκιμές σκαφών, ο Τάκης Σαμαρτζής, έχοντας την γνώση του μηχανολόγου μηχανικού απέκτησε και την εμπειρία που τον οδήγησαν στο να σχεδιάζει και να κατασκευάζει γρήγορα, σπόρ , αθλητικά, ασφαλή, άνετα, εργονομικά και με ιδιαίτερη προσωπικότητα σκάφη, που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο όλους

2000 ΤΡΟΠΑΙΟ THALASSA 2000 2ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΑ ΕΩΣ 140 ΗΡ

 

2000 ΚΥΠΕΛΛΟ THALASSA 2000
2ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 4ΚΥΛΙΝΔΡΑ  140 ΗΡ

2001 Ο.Φ.ΣΕ. 2001 ΤΡΟΠΑΙΟ ΔΕΛΦΙΝΙ 2001 Ο.Φ.ΣΕ. 2ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΩΣ 150 ΗΡ SPORT ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΚΑΠΛΑΣ

2001 Ο.Φ.ΣΕ. 2001 ΤΡΟΠΑΙΟ ΔΕΛΦΙΝΙ 2001 Ο.Φ.ΣΕ.
2ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΩΣ 150 ΗΡ SPORT
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΚΑΠΛΑΣ

2001 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 150ΗΡ ΣΠΟΡ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ- ΟΦΣΕ

2001
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 150ΗΡ ΣΠΟΡ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ- ΟΦΣΕ

Μ.Ο.Φ.Σ 2001 9ος ΑΓΩΝΑΣ «Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 1oς ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓ.135-150ΗΡ SPORT

Μ.Ο.Φ.Σ 2001
9ος ΑΓΩΝΑΣ «Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
1oς ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓ.135-150ΗΡ SPORT

2001 ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ OFFSHOR SPORT 3 η ΝΙΚΗ ΕΩΣ 150 ΗΡ

2001 ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ OFFSHOR SPORT 3

2002 ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE SPORT 3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΩΣ 150 ΗΡ

2002 ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE SPORT
3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΩΣ 150 ΗΡ

2003 Ο.Φ.Σ.Ε ΔΕΛΦΙΝΙ 2003 3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 225 ΗΡ

2003 Ο.Φ.Σ.Ε ΔΕΛΦΙΝΙ 2003
3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 225 ΗΡ

 

2003 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ο.Φ.Σ Μινωικό Τροπαιο 2003 ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

2003
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ο.Φ.Σ Μινωικό Τροπαιο 2003
ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

2007 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΑΝΩ 300ΗΡ

2007 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΑΝΩ 300ΗΡ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ COSMIC39

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε συνεργασία με την K4+ και τον ADAM YOUNGER, η TROPIDA εξελίσσει τις γάστρες της με καινοτομικά στοιχεία, στην ασφάλεια της πλεύσης , την οικονομία , τις επιδόσεις και την άνεση και ήδη ετοιμάζεται ένα νέο MEGARIB που θα ενσωματώνει ολη αυτή την τεχνογνωσία.

© 2022 Tropida

Web Design