ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ TROPIDA

*

Δίνουμε την δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω Πειραιώς για αγορά του σκάφους σας…

*

Τα σκάφη της TROPIDA είναι εναρμονισμένα με τις οδηγίες της ΕΕ για CE class B & C. H εταιρεία διαθέτει Πιστοποίηση ISO 9001 /2015 απο το BUREAU VERITAS . Ολα τα σχέδια των μοντέλων ειναι κατοχυρωμενα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και προστατεύονται απο τον Νόμο περι Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η TROPIDA  είναι μια  δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στον χώρο της ναυπήγησης σκαφών.Ιδρύθηκε το 2014 με στόχο την δημιουργία φουσκωτών σκαφών που να συνδυάζουν τις  υψηλές  επιδόσεις , με την  άνεση , την οικονομία και την ασφάλεια. Τα σκάφη της TROPIDA είναι ιδανικά τόσο για ιδιωτική οσο και  για επαγγελματική χρήση.Η εταιρεία ειναι πιστοποιημένη με ISO9001/2018 απο τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης BUREAU VERITAS .

Ο Τάκης Σαμαρτζής, με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις, τόσο στον σχεδιασμό και στην κατασκευή σκαφών αναψυχής, όσο και στους αγώνες ταχυπλοΐας ανοικτής θάλασσας, είναι ο ιθύνων νους της TROPIDA.Ξεκινώντας ως editor από το 1993-2000 σε καταξιωμένα έντυπα του ειδικού ναυτικού τύπου για τα rib και συγκεκριμένα τα περιοδικά POWERBOAT & RIB , ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ , THALASSA, ΦΟΥΣΚΩΤΟ, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα περισσότερα φουσκωτά σκάφη και τους κινητήρες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.Από το 2000 και μετά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτή , τις γνώσεις στην μηχανολογία και την τεχνολογία της ασφαλούς πλεύσης , αλλά και την αγάπη του για την θάλασσα και τα σκάφη , σχεδίασε και κατασκεύασε σε συνεργασία με γνωστούς οίκους στην Αγγλία κάποια από τα καταξιωμένα rib τόσο στην Ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά.Παράλληλα , ως οδηγός αγώνων σκαφών ανοικτής θάλασσας κατέκτησε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες των 140, 150,και άνω των 300 ΗΡ τουρισμού.Το 2014 αποφάσισε να δημιουργήσει μια καθαρά ελληνική εταιρεία την TROPIDA, θέλοντας να προσφέρει γρήγορα, καλόπλοα , σπόρ, και ιδιαίτερα σκάφη με έμφαση στην χρηστικότητα στο design και την ποιότητα κατασκευής.

Το 2019 βραβεύεται με το IRON A DESIGN AWARD & COMPETITION for yachts για τον σχεδιασμό του COSMIC 39.  Την ίδια χρονιά ανακυρίσεται DESIGN HERO απο την Διεθνη Ακαδημία Σχεδιασμού.

Η D.A.C. WORLD LEADING DESIGNER τον έχει κατατάξει στην 29η θέση Διεθνως , ανάμεσα στους πιο καταξιωμένους σχεδιαστές σκαφών στον κόσμο .

     

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΛΕΥΣΗ

Υιοθετώντας το βαθύ V , με την τεχνολογία των αεριζόμενων steps, τα διπλά chine και τους convex νομείς και ιδανική σχέση μήκους-πλάτους, οι γάστρες της TROPIDA καταφέρνουν να είναι εξαιρετικά μαλακές και σταθερές στους δύσκολους καιρούς ,  κρατώντας το κατάστρωμα και τους επιβάτες στεγνούς κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τα μοναδικό σύστημα με τα bow steps και το antidive στην πλώρη , σημα κατατεθέν των σκαφών της TROPIDA,  μειώνουν σημαντικά την επιβράδυνση του σκάφους στον κυματισμό  αποτρέποντας “το κάρφωμα” της πλώρης οταν το ύψος κύματος είναι μεγάλο. Ταυτόχρονα τo σύστημα συμβάλει στην αεροδυναμική του σκάφους, που παίζει σημαντικό ρόλο τοσο στην οικονομία οσο και στις επιδόσεις, αλλά και στην άνεση.

Σε σχετικά τέστ του SAITA26 & GENESIS 31 απο το ηλεκτρονικό περιοδικό E-RIBBING  που έχουν γίνει μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα οσον αφορά επιδόσεις και οικονομία.

https://e-ribbing.com/images/s-art/ribs/2110/GENESIS_31.pdf

https://e-ribbing.com/images/s-art/ribs/2006/saita-780.pdf

https://e-ribbing.com/images/s-art/ribs/2110/Genesis_31-2x300hp-v6-verados.pdf

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣH

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Τα σκάφη της TROPIDA διαφέρουν και ξεχωρίζουν .

Ολα τα μοντέλα  προκύπτουν από πρωτότυπους δικούς της σχεδιασμούς,και ακολουθεί η κατασκευή των προτύπων και των  καλουπιών

Βασική προϋπόθεση για ένα σκάφος ανοικτής θάλασσας και υψηλών επιδόσεων, είναι οι επιβάτες του να κάθονται σωστά , με καλή στήριξη που θα τους προσφέρει ασφάλεια και άνεση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να νοιώθουν ΜΕΣΑ στο σκάφος και όχι πάνω σ΄αυτό , όπως συχνά συμβαίνει με αρκετά rib.
Παράλληλα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες ανέσεις όταν το σκάφος είναι σταματημένο, για τις ανάγκες της άνετης παραμονής, παράμετροι οι οποίοι παιζουν πρωταρχικό ρόλο στον σχεδιασμό .

Γι’ αυτόν τον σκοπό στα σκάφη μας θα βρείτε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, πλατφόρμες ηλιοθεραπείας,ζωτικούς ελεύθερους χώρους, ανατομικά καθίσματα, τραπέζι, μελετημένενη τέντα ηλίου, εργάτη άγκυρας και στην πρύμνη, ειδικό χώρο για σχοινιά, πλατφόρμες μπάνιου, μεγάλη δεξαμενή νερου, ψυγείο, τουαλέτα, USB για φόρτιση κινητών, ντουζιέρα και άλλες ακόμη ανέσεις που κάνουν ευχάριστη την παραμονή .

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΦΩΝ

Για την κατασκευή των σκαφών χρησιμοποιούνται ύλικά υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας ( ISO polyester resin, Vinylester resin, epoxy resin,  gelcoat, honey comp κλπ), ολα πιστοποιημένα με ISO 9001/15. Δεν χρησιμοποιείται πουθενά ξύλο, (σε καθρέπτη, δοκάρια, φρακτές η άλλα στοιχεία) με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, λιγότερο βάρος και περισσότερη αξιοπιτία και ασφάλεια.

Τα δοκάρια και οι φρακτές αποτελούν ένα ενιαίο μηχανικό σύνολο, που παράγεται από ανεξάρτητο καλούπι και εσωματώνεται στην γάστρα, για αυξημένη ακαμψία, αντοχή και μειωμένο βάρος. Ενισχυτικό πλαίσιο δοκαριών απο G.R.P. τοποθετείται και στον καθρέπτη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ξύλο (η άλλο υλικό sandwich), με αποτέλεσμα την αποφυγή του σαπίσματος σε βάθος χρόνου των συμβατικών καθρεπτών, αλλά και την αύξηση της ακαμψίας.

Η δεξαμενή καυσίμου κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου απο βινυλεστέρα καυσίμου , αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι και δεν ενοποιείται με την γάστρα, γιά πλήρη εξάλειψη της ηλεκτρόλυσης που καταστρέφει τις συμβατικές ανοξείδωτες δεξαμενές, αλλα και μηχανικής συμβατότητας του υλικού της με αυτό του σκάφους.

 

© 2024 Tropida

Web Design